Morgonkaos.

Okej... nu ska ni allt få höra om gårdagens incident.
 
Jag tog bilen till jobbet i god tid för att hinna leta efter parkering. Jag åkte runt området i flera omgångar, utan resultat. Dem håller nämligen på att bygga om överallt så det finns ungefär 1/3 av ordinarie parkeringsplatser tillgängliga. Det var iskallt ute och snöstorm. Efter att ha åkt runt i en halvtimme hittade jag äntligen en ledig parkeringslucka. Det stod en kartong mitt i parkeringsluckan som jag trodde att någon hade lämnat där för att dem inte hade orkat ta med sig den till soprummet.
 
Jag stannade bilen och klev ut för att lyfta upp kartongen och lägga den på trottoaren. Helt plötsligt hör jag någon som skriker: EYYY EYYY! Du får inte flytta på kartongen!!! Jag kollar upp och ser att det står en enorm flyttbil längre fram på vägen. Killen som hade skrikit på mig kom fram till mig och sa att jag inte fick parkera där för att dem var mitt uppe i en flytt och behövde därmed det utrymmet för att bära ut möbler.
 
Jag talade om för honom att jag förstod, men att det faktiskt var en parkeringslucka och ingen utfart eller lastzon. Han blev galen och sa åt mig att han visste det men att jag under inga omständigheter fick parkera där. Jag upprepade återigen att jag förstod men att dem inte hade äganderätt på parkeringsluckan och att den var till för ändamål - parkering för bilar och ej utrymme för flytt.
 
Han tände till ännu mer samtidigt som jag förklarade för honom att det är snöstorm ute och att jag hade åkt runt området i en halvtimme och letat efter parkering utan resultat, att jag redan var sen till jobbet och att jag inte hade någon lust att parkera 500-1000 meter bort (där det finns fler parkeringsluckor som brukar vara lediga) för att därefter gå i snöstormen till jobbet. Då hade jag lika gärna kunnat ta tunnelbanan.
 
Han vägrade förstå och insisterade om att jag inte fick parkera där. Då blev jag GALEN! Helvetet bröt ut och vi började tjaffsa som fan, mitt på gatan. Jag talade om för honom att jag skulle parkera där, oavsett vad han sa då han inte hade någon rätt att tala om för mig vart jag skulle parkera min bil. Jag sa åt honom att jag skulle ringa och kolla upp vem som hade rätt i denna fråga och satte mig sedan i bilen och började ringa samtal till Trafikverket, Transportstyrelsen, Securitas, Polisen osv.
 
Under tiden som jag satt och ringde dessa samtal stod jag fortfarande parkerad med halva bilen i luckan då han hade ställt tillbaka sin jävla kartong för att blockera luckan för mig. Helt plötsligt kom ägarna till lägenheten ner på gatan, en man och en kvinna i medelårsåldern. Mannen ryckte upp min bildörr samtidigt som jag skrek åt honom att stänga dörren igen. Jag försökte rycka tag i dörrhandtaget för att stänga dörren samtidigt som han gjorde motstånd för att hålla den öppen. Hans fru stod i bakgrunden och småflinade. 
 
Han sa åt mig att jag skulle flytta på min bil för att dem behövde detta utrymme för att bära ut möbler och att dessa flyttkillar kostade dem pengar och jag svarade att jag sket fullständigt i vad dem behövde eller hur mycket det kostade dem samt att han hade fem sekunder på sig att släppa min bildörr innan mitt nästa samtal skulle bli till Polisen.
 
Han släppte dörren genast och när jag hade lyckats stänga till den låste jag dörrarna inifrån. Jag ringde till älskling och bad honom komma så att dem förhoppningsvis skulle låta mig vara ifred under tiden som jag ringde mina samtal för att ta reda på vem som hade rätt till vad egentligen.
 
Under tiden som han var påväg stod dem en halv meter ifrån min bil och stirrade sig blinda på mig. Jag ignorerade dem samtidigt som jag fortsätta att ringa mina samtal. Dem knackade ett antal gånger på rutan för att få kontakt med mig men jag fortsatte ignorera dem. Jag tittade i backspegeln och såg att älskling var påväg till bilen och när mannens fru såg att han skulle hoppa in i bilen sprang hon runt bilen och ryckte tag i honom.
 
Hon försökte övertala honom till att få mig att åka därifrån. Jag vevade ner bilrutan och sa åt henne att sluta prata förgäves då jag inte skulle flytta på mig bara för att dem vill det då detta som sagt var en parkeringslucka och ingen utfart eller lastzon. Jag passade dessutom på att fråga henne hur dem hade burit sig åt om alla parkeringsluckor hade råkat vara upptagna när deras flyttbil anlänt?
 
Då hade dem ju endå behövt flytta sina möbler, utan detta utrymme. Hon svarade inte på frågan utan frågade mig återigen varför jag inte bara kunde flytta på mig och då blev jag GALEN igen. Jag sa åt henne att jag redan har förlorat en och en halvtimme utav mitt arbetspass på grund av dem. Hon frågade mig vad jag ville ha och mutade mig med pengar. Hon frågade mig hur mycket jag tjänade i timmen och erbjöd sig att ge mig 200kr???!
 
Jag skrattade henne rakt upp i ansiktet och sa ironsikt 200kr? Jag tjänar 500kr i timmen! Hon tittade på mig, garvade och frågade vart fan jag jobbade? Jag svarade henne ironiskt att jag jobbade hos kommunen. Hon sa att hon kunde ge mig 500kr och jag sa att jag inte ville ha hennes jävla pengar. Det handlade om principsaken.
 
Flyttkillen hade attityd i onödan och trodde att han ägde parkeringsluckan och beordrade mig om att jag ej fick parkera där, hennes man slet upp min bildörr utan tillåtelse medans hon stod småflinade och sedan har hon mage till att muta mig med pengar för att jag ska flytta på mig? Älskling hoppade in i bilen samtidigt som jag vevade upp rutan och lät henne stå där och se dum ut. 
 
Tillslut fick jag tag på en polischef som hade hand om trafikfrågor. Jag berättade om hela händelseförloppet från början till slut över telefon. Han blev chockad över deras agerande och berättade om vilka åtalspunkter dem gjort sig skyldiga till i samband med detta. Han bad mig ta registreringsnumret på flyttbilen för att därefter kunna spåra företaget men även tipset att bita ihop och åka därifrån för att ej riskera att få min bil repad.
 
Han sa att man under inga omständigheter får ockupera en parkeringslucka som tillhör kommunen och som är avsedd för allmännheten och att om man nu behöver detta utrymme för ändamål som flytt eller dylikt måste man göra en ansökan om det till kommunen, i god tid. Han sa även att man under inga omständigheter får öppna upp någon annans bildörr bara sådär och dessutom göra motstånd om föraren ber en att stänga den igen... och ännu mindre muta någon att flytta sig från en allmänn plats som tillhör kommunen.
 
Fortsättning följer...
RÄTT SKA VARA RÄTT!

Kommentarer :

#1: Alexandra

Hahaha alltså Omg jag dööör!!! Bra jobbat! Du är helt freaking awesome!!

skriven
#2: Nathalie

Jag dööör, fan vad sjukt :O Jag blev typ irriterad av att läsa vad du skrev, haha. På dem bara!

skriven

Kommentera inlägget här :